“Οι Κυρίες του 6ου Πατώματος”

2023-01-20

από

την Ομάδα Καλλιτεχνών SourLiBooM

&

την Θεατρική Ομάδα«Τρεις και οι Κούκοι»

Λίγα λόγια για το έργο...

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του '30 (ή του τώρα...), μια ομάδα ανθρώπων «συγκατοικούν» στο έκτο πάτωμα μιας παρισινής (ή και ελληνικής...) πολυκατοικίας. Με όχημα τα όνειρα και την τέχνη ταξιδεύουν μακριά από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και μοιράζονται χαρές και λύπες, πάθη και λάθη, συναισθήματα και προσδοκίες. Στην πρώτη γραμμή οι γυναίκες: λάγνες και αθώες, μοιραίες και προδομένες, αισιόδοξες και απελπισμένες. Κι αν «παίζουν και χάνουν», έχουν πάντα η μία την άλλη.

Το κείμενο της παράστασης είναι μια διασκευή του έργου του Αλφρέντ Ζερύ "Το Έκτο Πάτωμα" και βασίστηκε στη θρυλική πλέον πρώτη παρουσίασή του στην Ελλάδα σε κείμενο που είχε διασκευάσει τότε ο Πλάτων Μαυρομούστακος και η Άννα Παναγιωτοπούλου. Από εκείνη την παράσταση είναι και τα τραγούδια της δικής μας παράστασης σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Λίγα λόγια για την Ομάδα «Τρεις και οι Κούκοι»

Η Ομάδα αποτελείται από μαθήτριες του Εργαστηρίου Θεάτρου SourLiBooM, τη διδάσκουσα υποκριτικής Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου, τον διδάσκοντα θεατρικού τραγουδιού Γρηγόρη Πυριαλάκο, καθώς και επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Το Εργάστηρι λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια και έχει παρουσιάσει σειρά παραστάσεων και performance τόσο στον Χώρο Τέχνης SourLiBooM όσο και σε άλλους χώρους και σκηνές. Συχνά οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε παραστάσεις και δράσεις της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBooM που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα και άλλους αντίστοιχους φορείς (Διεθνής Αμνηστία, Ορφανοτροφείο "Μέλισσα", "Οικόπολις" κ.ά.) με στόχο την υποστήριξη του έργου τους και γενικότερα τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσα από τον καλλιτεχνικό ακτιβισμό.

Διασκευή-σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

Σκηνικά: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου, Γιώτα Αμανατίδου

Επιμέλειακοστουμιών: Γιώτα Αμανατίδου

Μουσικήδιδασκαλία/Επιμέλειαμουσικής: Γρηγόρης Πυριαλάκος

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου, Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

Ενορχήστρωσητραγουδιών: Φοίβος Φίλκας

Επιμέλειακίνησης/Χορογραφίες: Χρήστος Κασκαλίδης

Φωτισμοί: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου, Μπάμπης Πεΐδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Φρόσω Χαντζή

Trailer: Γιάννης Νικόλτσιος. Δημήτρης Καλίγκος

Αφίσα: Σοφοκλής Αμπατζίδης

Φωτογραφίες: Μπάμπης Πεΐδης, Srdjan Milosavljević

Χειρισμός κονσόλας φωτισμού/ήχου: Σοφοκλής Αμπατζίδης, Μπάμπης Πεΐδης


Παίζουν:

Γιώτα Αμανατίδου

Αγγελική Αρναούτογλου

Αργυρώ Βλαχοπούλου

Γιάννης Νικόλτσιος

Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

Γρηγόρης Πυριαλάκος

Όλγα Τσέκου

Φρόσω Χαντζή

Παρασκευή και Σάββατο, 20,21 & 27,28 Ιανουαρίου στις 19.30

στο Άσπρο Δέντρο, Ολύμπου 5

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6932325080

Επίσης η παράσταση θα ανέβει στα πλαίσια του 6o"COMEDY FESTIVAL"

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΜΩΔΙΑΣ που διοργανώνει Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Την Δευτέρα 30/01 στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο-Κορδελιό (είσοδος από οδό Μοναστηρίου), ώρα 20:00.

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Αντί εισιτηρίου προαιρετικά θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά - απορρυπαντικά - είδη προσωπικής υγιεινής - ΥΠΕΡ της «ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»