Όλγα Σκιαδαρέση: "Ηθοποιός είναι κάποιος που έχει τόση πολύ όρεξη για ζωή, που δεν του φτάνει να ζήσει μόνο την δική του."

2020-09-08

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Δεν ξέρω να σας απαντήσω ακριβώς και εγώ το ψάχνω ακόμα. Σίγουρα ηθοποιός είναι κάποιος που έχει τόση πολύ όρεξη για ζωή, που δεν του φτάνει να ζήσει μόνο την δική του.

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτόν τον καιρό με βρίσκετε άνεργη. Υπάρχουν όμως κάποιες προτάσεις για τον χειμώνα και ένα πρότζεκτ υπό συζήτηση. 

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει τον χώρο της υποκριτικής;

Γιατί είναι ένας απίστευτα ελκυστικός χώρος. Καλύπτει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες μας, τον εγωισμό μας και την όρεξη μας να εκφραστούμε. Πιστεύω πολλά νέα παιδιά το έχουν ανάγκη.

Όταν σβήσουν τα φώτα και κοπάσουν τα χειροκροτήματα ποια συναισθήματα μένουν στα άτομα που εργάστηκαν για την παράσταση;

Χαρά και κούραση. Αλλά η καλή κούραση. Αυτή του έκανα κατι. Προσωπικά οι αγαπημένες μου στιγμές είναι πριν αρχίσει και αφού τελειώσει μια παράσταση. Ζω για τα παρασκήνια.

Έχετε να μας διηγηθείτε μια περίεργη κατάσταση που ζήσατε πάνω στη σκηνή;

Πολλές και αν διαλέξω να σας πω μια θα αδικήσω όλες τις υπόλοιπες. Όποτε έχετε 5-6 ώρες στην διάθεση σας θα σας τις πω.

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης πιστεύετε πως ο κόσμος συνεχίζει να επενδύει στο θέατρο σαν μέσο πολιτισμού και διασκέδασης;

Σίγουρα η κρίση επηρεάζει και το θέατρο αλλά η ανάγκη για αυτό πιστεύω είναι μεγαλύτερη.

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για την υπόλοιπη χρονιά;

Είμαι τρομερά οργανωτική και λόγο καραντίνας πέρασα φριχτό στρες. Τώρα έχω χαλαρώσει λίγο και αφήνω τα πράγματα να έρθουν όπως θέλουν. Κάνω μικρά σχέδια όπως το τι θα φάω το βράδυ γιατί αν κάτσω να σκεφτώ τα μεγάλα θα πελαγώσω. Λειτουργώ παρορμητικά και αυθόρμητα προς το παρόν. 

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Ότι η γη είναι επίπεδη.

Πλάκα κάνω. Κακό χιουμορ. Θα ήθελα να ζούμε όσο περισσότερο μπορούμε. Να μην μετανιώνουμε για τίποτα. Να περνάμε καλά, να τρώμε πολύ, να πίνουμε πολύ. Να κοιμόμαστε λίγο και να κάνουμε μόνιμες ρυτίδες γέλιου.