Παναγιώτης Καβαλιεράκης: "Μέσα από το Θέατρο κάθε φορά ανακαλύπτω κομμάτια του εαυτού μου!"

2022-03-15

Πότε και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο του θεάτρου; Υπήρξε κάποιο πρόσωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή σου την απόφασης;

Νομίζω ότι η απόφαση να ασχοληθώ με το Θέατρο ήταν καταγεγραμμένη στο dna μου. Από μικρό παιδί αυτοσχεδίαζα και τότε ξεκίνησα να ζω τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου σε σαλόνι και κουζίνα.

Οι ενήλικες επιτυχίες (γελάω) ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα χρόνια συμμετέχοντας αρχικά σε διάφορες παραστάσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και μετέπειτα σε επαγγελματικές παραγωγές.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου δεν έπαιξε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά υπήρξαν Άνθρωποι οι οποίοι με βοήθησαν στα πρώτα βήματα αλλά και στην μετέπειτα πορεία μου.

Σε βρίσκουμε στο θεατρικό έργο «Μετάλλαξη». Μιλήσε μας για το έργο και γνώρισε μας τον ήρωά σου.

Η Μετάλλαξη είναι η ίδια η κοινωνία μας . Είναι οι σκέψεις που κάνουμε, τα λόγια που δεν λέμε και όσα γίνονται πίσω από κλειστά παράθυρα και κουρτίνες.

Μία κοινωνική επιθεώρηση που δημιουργήθηκε μέσα από ένα ευφυέστατο κείμενο του Γιώργου Οικονομίδη και με την μοναδική σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Στους θεατρικούς μου ρόλους μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο ήρωες. Δύο άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ο καθένας ζει το δικό του δράμα.

Περισσότερα από κοντά !!!

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κύριο μήνυμα του έργου;

Το μήνυμα του έργου μας είναι η λέξη reset. Επανεκκίνηση λοιπόν γιατί έχει ήδη ξεκινήσει η Μετάλλαξη στην κοινωνία μας, στην ζωή μας, στο μυαλό μας. Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε ζωντανό ότι αξίζει και ότι θα αφήσουμε σαν κληρονομιά όταν θα βλέπουμε εμείς την ζωή από τον εξώστη. 

Σε τι βαθμό και γιατί έχει μεταλλαχθεί ο άνθρωπος; Υπάρχει κατά την άποψή σου σωτηρία και αν ναι ποια είναι αυτή;

Ο Άνθρωπος σήμερα βιώνει την μοναξιά του. Πίσω από μια οθόνη κρύβει τις ανασφάλειες του και δηλώνει ευτυχισμένος. Αυτό και εάν είναι Μετάλλαξη. Πιστεύω ότι υπάρχει σωτηρία και αυτή ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Όπως είπα και πριν χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση και αυτό θα είναι η αρχή για κάτι νέο πιο ανθρώπινο. 

Οι καιροί είναι δύσκολοι, πιστεύεις ότι ο κόσμος στηρίζει το θέατρο και το επιλέγει για τρόπο διασκέδασης;

Ναι, ο κόσμος στηρίζει το Θέατρο. Στηρίζει γενικά την κάθε τίμια προσπάθεια όταν αυτή γίνεται με αγάπη και σεβασμό προς τον θεατή. Τουλάχιστον ο κόσμος τις δικές μας προσπάθειες τις στηρίζουν και τους ευχαριστούμε όλους και το κάθε έναν ξεχωριστά.

Αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία ευχή σου, ποια θα ήταν αυτή;

Υγεία , υγεία , υγεία και να μάθουμε να μπαίνουμε στα <<παπούτσια>> του άλλου. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν βιώναμε όλοι την ενσυναίσθηση.

Μελλοντικά σχέδια;

Με όλη αυτή την τρέλα που ζούμε ότι και να πω θα ήταν αστείο. Προς το παρόν θα είμαι στο Θέατρο Αυλαία στο δεύτερο κύκλο των παραστάσεων της Μετάλλαξης στις 30-31/03 και 01-03/04 και έπεται συνέχεια. 

Κλείνοντας, ποια ευχή θα στείλεις στους αναγνώστες μας;

Να είναι υγιείς και όταν γελούν να το κάνουν δυνατά !!!