Πάνος Μπόρας: "Η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας και όχι γύρω μας."

2021-07-20

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Σ' αυτόν το στίχο κρύβεται όλο το νόημα της τέχνης μας.

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Στην παράσταση ''Μπουρλότο" το μιούζικαλ της επανάστασης, του Άγγελου Πυριόχου που ανεβαίνει στο θέατρο Από Κοινού. Νιώθω πολύ τυχερός που παίζω πρώτη φορά κωμωδία σε σκηνοθεσία του μετρ Παντελή Καναράκη, δίπλα σε υπέροχους και καταξιωμένους συναδέλφους όπως η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος και η Αγγελική Ξένου.

Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο.

Το έργο είναι μια μίξη επιθεώρησης με στοιχεία πρόζας. Όπου έρχεται η δημοκρατία να καταγγείλει τον επί διακόσια χρόνια κατ εξακολούθηση βιασμό της από τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει από πάνω της.

Ποια κοινά στοιχεία και ποιες διαφορές έχετε με τον ήρωα σας;

Ο ήρωας που υποδύομαι είναι ένας νέος ηθοποιός. Οπότε έχουμε να κάνουμε με θέατρο μέσα στο θέατρο. Αυτό από μόνο του έχει αρκετά κοινά, αλλά διαφέρουμε σε θέματα αντίληψης!

Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει ή σας προκαλεί ανασφάλεια πάνωστην σκηνή;

Όταν έχω κατακτήσει τον ρόλο και ξέρω με απόλυτη σιγουριά τι έχω να κάνω πάνω στην σκηνή δεν φοβάμαι τίποτα , νιώθω απόλυτα ελεύθερος.

Η πανδημία έπληξε ολέθρια τον χώρο σας, πώς βλέπεται το μέλλον του θεάτρου;

Όλοι δυσκολευτήκαμε με την πανδημία. Προσωπικά προσπάθησα να εκμεταλλευτώ αυτόν τον χρόνο που μου δόθηκε σε προσωπική εξέλιξη και δημιουργία. Θέλω να παραμείνω αισιόδοξος.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μ' αρέσει να κάνω σχέδια και όνειρα για το μέλλον, απλά η ζωή μου έχει αποδείξει πως πρέπει να αφήνω τα πράγματα να έρχονται στη ροή τους. Σε επαγγελματικό επίπεδο έχω ξεκινήσει συζητήσεις για μια νέα ταινία που θα γυριστεί στα μέσα Οκτώβρη, αν όλα πάνε καλά!

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας και όχι γύρω μας.