ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ (Εξαντλήθηκε)

2022-05-24

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι μαθητές μιας σχολικής τάξης τις τελευταίες μέρες πριν το κλείσιμο του σχολείου για το καλοκαίρι, βαριούνται αφόρητα. Μάταια πασχίζει ο δάσκαλος τους, να τους ευαισθητοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει ο πλανήτης μας και να τους ενεργοποιήσει σε θέματα περιβαλλοντικής δράσης. 'Ωσπου του έρχεται μια φοβερή ιδέα! Να γράψουν ένα θεατρικό έργο για το περιβάλλον και να πρωταγωνιστήσουν τα ίδια τα παιδιά, σε μια παράσταση γεμάτη αγάπη για όλα αυτά που μας δίνουν ζωή! Για τα δέντρα, τη θάλασσα, τα ποτάμια, τον ήλιο, το νερό και το οξυγόνο καθώς και για τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού στην προστασία του περιβάλλοντος και του οικολογικού αποτυπώματος που αφήνουμε, στο πέρασμα μας από τον πλανήτη Γη!

Συντελεστές:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου
Κίνηση - Χορογραφίες: ΔημήτρηςΒασιλειάδης
Επιμέλεια μουσικής - Τραγούδι: Νατάσα Κοψαχείλη
Σκηνικά: Θέατροτου Άλλοτε

Κατασκευή κοστουμιών: 'Αννα Καλαϊτζιδου

Παίζουν:
Δάσκαλος: ΔημήτρηςΒασιλειάδης
Ισμήνη: Βάλια Γκαγκάτση
Σόφη: Νατάσα Κοψαχείλη
Ιοκάστη: Μαρία Σεμερτζίδου
Μάριος: ΑλέξηςΑντωνιάδης
Ηλίας: ΚωνσταντίνοςΜπάρκος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 25 Μαΐου στις 11:00
Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 11:00
Θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 136 Πλατεία ΧΑΝΘ Τηλέφωνο: 2310 230013)

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Είσοδος ελεύθερη

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά (μικρά και μεγάλα) και έχει σκοπό την ενεργοποίηση της ενσυναίσθησης των ανθρώπων σε θέματα περιβάλλοντος, και κυρίως την ενεργοποίηση της συνείδησης του εθελοντισμού σε κάθε μορφή του!

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να καλέσετε στο 6936536383 (Βαρβάρα Δουμανίδου Σκηνοθέτις)


Η Χ.Α.Ν.Θ. υλοποιεί το έργο: «Δράσεις για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και του εθελοντισμού στο αστικό περιβάλλον», ενταγμένη στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία», με άξονα προτεραιότητας : ΑΞ06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και του εθελοντισμού στο σύνολο των 8 Δήμων του ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Οι σχετικές δράσεις διοργανώνονται από την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση και ανάδειξη των προβλημάτων βιωσιμότητας και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος στην πόλη. Αυτή θα επιτευχθεί και μέσω καινοτόμων εργαλείων μη τυπικής μάθησης και στη βάση του εθελοντισμού, στοχεύοντας στη συμμετοχή και στην βιωματική εκπαίδευση (π.χ. αφύπνιση περιβαλλοντικής συνείδησης σε παιδιά και ενήλικες με workshops, κόμικ, θεατρικά δρώμενα, δημιουργία πλατφόρμας εθελοντισμού κλπ).

Σας ενημερώνουμε πως λόγω του περιορισμένου αριθμού παραστάσεων, οι κρατήσεις θέσεων θα γίνουν αυστηρά, με προτεραιότητα δήλωσης συμμετοχής.