"ΠΟΙΟΣ ΕΠΝΙΞΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΝΙΕ;" στο Θέατρο Αμαλία

2023-09-30

Την Πέμπτη το βράδυ, ήταν η πρεμιέρα του έργο «Ποιος έπνιξε τον Μπερνιέ;», στο Θέατρο Αμαλία.

Ο Γιάννης Καραμπέλκος με κωμικό και καυστικό λόγω φέρνει στο φως τα κακώς κείμενα της κοινωνίας χωρίς να προσβάλει αλλά τονίζοντας όλες αυτές τις εσφαλμένες συμπεριφορές που μας πάνε πίσω σαν κοινωνία. Μέσα από μια πρωτότυπη αστυνομική κωμωδία ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εμμονές, τις ανασφάλειες, τον φθόνο και την δύναμη του χρήματος που έχουν στοιχειώσει και γκριζάρει τις ζωές μας. Με λίγα λόγια αντικρίζουμε την πραγματική ζωή κατάματα και μας δίνεται η σκυτάλη για να ανατρέψουμε και να διορθώσουμε όσα πρέπει και μπορούμε. Επίσης,μέσα από την εξαιρετική του σκηνοθεσία αναδεικνύει το λόγο του κειμένου με ένα τρόπο που μαγεύει το μυαλό και μαγνητίζει το κοινό. Οι ήρωες και οι καταστάσεις που μας παρουσιάζει είναι κομμάτι της κοινωνίας, του χθες, του σήμερα και του αύριο μας. Αγωνίζεται να μας δείξει, μέσα από την σκηνοθετική του μαεστρία, πως πολλές φορές τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και μέσα από το πιο καλοστημένο ψέμα μπορεί να δραπετεύσει η αλήθεια που θα καταρρίψει και ανατρέψει όλα με την δύναμή της.

Οι ηθοποιοι της παράστασης, ποιο συγκεκριμένα και με αλφαβητική σειρά ο Τρύφων Γιαβάλκας, ο Βαγγέλης Καραμπάσογλου, ο Γιάννης Καραμπέλκος, ο Άνθιμος Κατιρτζόγλου, οΝίκος Κορεξιανός, η Αρετή Μακρολειβαδίτη, η Φένια Σαλούκα, ο και η Ηλιάνα Τσίλη, ερμηνεύουν επί σκηνής με τον σεβασμό που πρέπει να δώσουν σε κάθε ήρωα και ηρωίδα, χωρίς να τον μειώνουν. Ερμηνείες άκρως επαγγελματικές, από ανθρώπους που αγαπούν αληθινά το θέατρο και το υπηρετούν με τον σεβασμό που του πρέπει! Ιστορίες, οι οποίες εμπλέκονται με ένα πολύ έξυπνο τρόπο και υπέροχες ατάκες που φέρνουν δάκρυα γέλιου στο κοινό!

Ένα μεγάλο μπράβο στην Στέλλα Τζουβάρα για την ενδυματολογική της δουλειά καθώς επίσης και στην Κρύστα Γιανκάκη για τις κομμώσεις των ηθοποιών.

Έξυπνες ατάκες, ευρηματικοί ήρωες, όμορφες εναλλαγές καταστάσεων και μια ασύλληπτη ανατροπή! Σε γενικές γραμμές είναι από τις θεατρικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μας!

Ας ανατρέψουμε την γκρίζα καθημερινότητα μας με την γαλήνη του θεάτρου και την δύναμη που μας χαρίζει το γέλιο. Ο τρόπος απλώς, αρκεί να πάτε στις 5, 12 & 19 Οκτωβρίου στις 21:15 η ώρα στο Θέατρο Αμαλία!