Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Φάρος», Ο φάρος των Νέων Μουδανιών

2023-05-10

Οι αναμνήσεις είναι η κινητήριος δύναμη για να πας μπροστά. Είτε είναι θετικές είτε αρνητικές πάντα σου δίνουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να φύγεις από το σήμερα και να αντιμετωπίσεις το αύριο. Στην περίπτωση του λευκώματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος», οι μνήμες του χθες γίνονται φάρος για την νέα γενιά να ταξιδέψει με φως στο δικό της μέλλον!

Η δύσκολη περίοδος της καραντίνας εκτός από συναισθηματικές καταιγίδες έφερε και δημιουργικά ουράνια τόξα στις ζωές κάποιων. Έτσι, η πρόεδρος του Συλλόγου, Βούλα Παπαδοπούλου, μάζεψε, οργάνωσε, κατέγραψε και ετοίμασε ένα βιβλίο που κρύβει μέσα του μια ένδοξη πορεία χρόνων!

Μέσα από φωτογραφίες, μαρτυρίες, γεγονότα και ονόματα ακολουθούμε την πορεία αυτού του συλλόγου από την ίδρυση του το 1979 μέχρι και σήμερα. Πρόσωπα που βρίσκονται ή δεν υπάρχουν πια ανάμεσα μας μέσα από την σπιρτάδα της εικονικής τους ματιάς μας μεταλαμπαδεύουν την αγάπη για την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας! Οι σελίδες του βιβλίου πολλές, αλλά γεμάτες με αναμνήσεις και συναισθήματα. Ένας θησαυρός που μας καλεί όλους να τον ανακαλύψουμε!

Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί να προσθέσω ένα τέτοιο εγχείρημα στην βιβλιοθήκη μου; Η απάντηση είναι απλή. Η γνώση, όσο άχρηστη και αν πιστεύουμε ότι είναι, πάντα βάζει ένα λιθαράκι στην εξέλιξή μας θελημένα ή και μη. Γνωρίζουμε την πορεία ενός συλλόγου, γινόμαστε κοινωνεί των έργων και των δράσεων μιας πόλης του τόπου μας. Μαθαίνουμε να σεβόμαστε τις παραδόσεις μας, τις ρίζες μας, το χθες μας.

Έχω μια πιο προσωπική σχέση με τον συγκεκριμένο τόπο και τις δράσεις αυτού του συλλόγου. Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό παιδί να παρίσταμαι μαζί με την οικογένεια μου στις καλοκαιρινές δράσεις του «Φάρου». Και στο σήμερα ο σύλλογος να έχει αγκαλιάσει δύο λογοτεχνικά μου εγχειρήματα και να έχουμε διοργανώσει μαζί αξιόλογες δράσεις!

Θέλω να συγχαρώ δημόσια τους δημιουργούς του συγκεκριμένου εγχειρήματος ,την πρόεδρο του συλλόγου κ.Βούλα Παπαδοπούλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής κ.Ιωάννη Γιώργο και τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας κ.Μανώλη Καρρά!