“ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” , Ένα Λεύκωμα της Δημοσιογράφου Μάγδας Καραγιαννιώτου - Μυστικού

2023-09-18

Η παρουσίαση του Λευκώματος και και έκθεση των Πορτρέτων του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, Λεωφόρος Στρατού 2Α.

Συντονίστρια της βραδιάς η κυρία Μάγδα Καραγιαννιώτου – Μυστικού

Δημοσιογράφος F.I.J.E.Tworld

( Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού-Πολιτισμού)

Δυστυχώς εξαιτίας τεχνικών και εφοριακών θεμάτων  δεν είναι δυνατή η πώληση του Λευκώματος την ημέρας της παρουσίασης. 


Σημείωμα την δημιουργού του Λευκώματος:

Υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Ελλάδας γράφοντας σε εφημερίδες και περιοδικά για ανθρώπους που υπηρετούν μέσα από το έργο τους τον τόπο μας . Επίσης έχω πραγματοποιήσει καλλιτεχνική επιμέλεια εκθέσεων προλόγισα Λευκώματα καλλιτεχνών και έκανα ομιλίες για τον Πολιτισμό και την Τέχνη σε ραδιοφωνικό σταθμό και σε εκδηλώσεις. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Γεωργίου και Κλειώς Νάτση.

Με το βλέμμα στραμμένο στην καλώς εννοούμενη Δημοσιογραφία , θέλησα να σας κάνω γνωστό ότι με την εμπειρία μου με ανθρώπους που άφησαν τα ίχνη τους στην πρόοδο της χώρας μας, υλοποίησα ένα Λεύκωμα με τίτλο ΄΄ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΄΄ με την συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .ToProject΄΄ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ΄΄ υπό την Αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ του Κοσμήτορα κ.Θεόδωρου Δαρδαβέση και του Ιδρύματος Γεωργίου και Κλειώς Νάτση στην Θεσσαλονίκη

Σε αυτό θα παρουσιαστούν επιλεγμένα σημαντικά πρόσωπα ανδρών και γυναικών που έχουν δημιουργήσει στον χώρο που υπηρετούν σημαντικό έργο. Δεν θα μπορούσα φυσικά να κάνω αναφορά σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται και έχουν έργο μεγάλο και ζούνε στην Θεσσαλονίκη καθότι πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί στον ευλογημένο τόπο μας. Προσπαθώ να συμπεριλάβω όσους είχα και έχω την δυνατότητα να προσεγγίσω. Θα πραγματοποιηθεί Λεύκωμα με τα πορτρέτα των επιλεγμένων προσώπων όπως και το βιογραφικό τους σημείωμα παράλληλα ώστε να μείνει το δυναμικό αυτών των ανθρώπων σε μία όμορφη εκλεπτυσμένη έκδοση Λευκώματος.

Τα φωτογραφικά πορτρέτα των ανδρών και γυναικών που θα πλαισιώσουν την έκδοση θα εκτεθούν παράλληλα με την προβολή του Λευκώματος. Στην παρουσίαση των πορτρέτων στο Λεύκωμα θα υπάρχει αναφορά με βιογραφικό τους σε ελληνική και αγγλική γλώσσα. Την φωτογράφιση έχει πραγματοποιήσει ο Απόστολος Πούγγουρας, ένας νέος άνδρας καλλιτέχνης φωτογράφος με σύγχρονη άποψη φωτογραφίας. Τα φωτογραφικά Πορτρέτα με μορφή έργου τέχνης θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Το Ίδρυμα ανήκει στο Κέντρο Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θα είμαι στην διάθεσή σας για ότι θελήσετε

Με εκτίμηση

Μάγδα Καραγιαννιώτου – Μυστικού

Τηλ. 6932977283 email :magdamystik@hotmail.com

www.mystikou-karagianniotou.com

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΓΔΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΤΟΥ-ΜΥΣΤΙΚΟΥ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Είμαι ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος΄΄ Γεωργίου και Κλειώς Νάτση΄΄ Υπηρέτησα για 20 χρόνια ως Ειδικό Διοικητικό και Τεχνικό Προσωπικό του τμήματος Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Έχω πτυχίο Εργοδηγού Τοπογράφου . Για αρκετά χρόνια συνεργάσθηκα με το περιοδικό ΄΄Ποιότητα Ζωής΄΄ και την εφημερίδα ΄΄Νέα Φωνή΄΄ ως εικαστικός συντάκτης και παρουσίασα πολλούς καλλιτέχνες έλληνες και ξένους. Το 2008 έγινα μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος - ΕΔΣΤΕ – UNESCO–FIJET–OMJET. Πήρα την τιμητική θέση εκπροσώπου της ΕΔΣΤΕ για την Θεσσαλονίκη έως το 2018. Από το 2018 έως και σήμερα είμαι μέλος τηςfijetWorld ( Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού). Έχω γράψει άρθρα για τον πολιτισμό και τουρισμό σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα. Το 2015 η Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά μου ανέθεσε την καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης έργων τέχνης από την συλλογή του Κυβερνητικού Μεγάρου ( Μικρό Ανάκτορο) της Θεσσαλονίκης στην 80η ΔΕΘ. Το 2016 μου ανατέθηκε από την Υφυπουργό Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η καλλιτεχνική επιμέλεια σειράς ζωγραφικών έργων της Ντίνας Αναστασιάδου με τίτλο ΄΄Ιστορία Πολιτισμός των Ελλήνων, Μακεδονία – Θράκη στην 81η ΔΕΘ .Το 2018 μου ανατέθηκε από την Υφυπουργό Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η καλλιτεχνική επιμέλεια δύο Εκθέσεων ΄΄Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στη Μακεδονία και τη Θράκη΄΄ Το έργο του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτιρίων 1986-2018 στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης και στις Σέρρες στο Αμφιθέατρο ΄΄Ε ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ΄΄,ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Το 2016 με την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου ανέλαβα την καλλιτεχνική επιμέλεια ενός φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη ΄΄Σπύρος Λούης΄΄ Αθηνών. Έγραψα βιβλιοκριτικές για ποιητές , συγγραφείς και λευκώματα καλλιτεχνών. Πραγματοποίησα διαλέξεις για την τέχνη και τον πολιτισμό. Από το 2015-2016 υπήρξα Ραδιοφωνική Παραγωγός και παρουσιάστρια του προγράμματος ΄΄Ταξιδεύοντας στην Τέχνη και τον Πολιτισμό με την Μάγδα Καραγιαννιώτου-Μυστικού΄΄στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΄΄StarClassicRadio΄΄.Είμαι μέλος Συγγραφικής Ομάδας ΄΄Ωρες Συγγραφής΄΄ Έχω συγγράψει με 12 συγγραφείς το βιβλίο ΄΄Οδός Αμαρτίας Αριθμός 12΄΄ Εκδόσεις Ανάτυπο. Συνεργάζομαι και αρθρογραφώ από το 2018 έως και σήμερα στην Εφημερίδα Δημοπρασιών και Πλειστηριασμών με θέματα Πολιτισμού Τουρισμού και Κοινωνικά.Έχω δύο κόρες την Διδάκτωρ Θαλάσσιας Βιολογίας(Ph.D.inMarineBiology) Αλεξάνδρα Μυστικού και την Πολιτικό Επιστήμονα (PoliticalScientist) Στέλλα -Χριστίνα Μυστικούμε μεταπτυχιακό στις Διεθνείς σπουδές ,Ευρωπαϊκές σπουδές και Διπλωματία (M.Sc.inInternationalstudies,EuropeanstudiesandDiplomacy).