Σοφία Μουσαηλίδου: "Ο κόσμος εμπιστεύεται και στηρίζει όσο μπορεί τους Έλληνες δημιουργούς του χειροποίητου για την μοναδικότητα του προϊόντος."

2020-12-06

Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτή την πανέμορφη διακόσμηση σε κούπα;

Η ενασχόληση μου με την διακόσμηση της κούπας μπήκε αναπάντεχα στη ζωή μου. Ένα βράδυ, θυμάμαι, είχα μόλις κοιμίσει τα παιδιά μου και χάζευα στον καναπέ βίντεο με χειροποίητες δημιουργίες στο YouTube. Είδα λοιπόν το πρώτο βίντεο με κούπα, μετά άλλο ένα, μετά άλλο ένα.. και το επόμενο πρωί, και αφού πήγα τα παιδιά μου στο σταθμό, πήγα και αγόρασα λίγα υλικά, τα βασικά, και έφτιαξα την πρώτη μου κούπα.

Γνωρίστε μας με λίγα λόγια τις δημιουργίες σας.

Οι κούπες με πολυμερή πηλό χρησιμοποιούνται κανονικά και άφοβα. Τι κι αν πολλοί μου στέλνουν μήνυμα ότι τις έχουν διακοσμητικές. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξει κανείς με αυτές τις κούπες είναι ότι δεν μπαίνουν σε πλυντήριο πιάτων και φούρνο μικροκυμάτων. Πλένονται κανονικά στο χέρι χωρίς ιδιαίτερο τρίψιμο με το σφουγγάρι πάνω στο σχέδιο.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε καθημερινά;

Δεν μου αρέσει να λέω οτι αντιμετωπίζω δυσκολίες στην καθημερινότητα μου καθώς προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και ότι πάει στραβά προσπαθώ να το βλέπω από την θετική του πλευρά και να το αντιμετωπίζω με χαμόγελο!!

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να ασχοληθεί επαγγελματικά με παρασκευή χειροποίητων πραγμάτων;

Πράγματι πολλοί στις μέρες μας επιλέγουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα χειροποίητα πράγματα. Θεωρώ πως αυτό συμβαίνει διότι το «χειροποίητο» δίνει την δυνατότητα στον καθένα να δημιουργήσει κάτι με την δίκη του προσωπική μάτια, να εμπνευστεί, να φανταστεί και να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τα ταλέντα του.

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης πιστεύετε πως ο κόσμος εμπιστεύεται και στηρίζει Έλληνες δημιουργούς;

Τα τελευταία χρόνια η οικονομία της χώρας λόγω της οικονομικής κρίσης έχει επιφέρει πολλές δυσκολίες στους πολίτες της. Παρόλα αυτά όμως ο κόσμος εμπιστεύεται και στηρίζει όσο μπορεί τους Έλληνες δημιουργούς του χειροποίητου για την μοναδικότητα του προϊόντος.

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για το μέλλον;

Γενικότερα στη ζωή μου αποφεύγω να κάνω σχέδια για το μέλλον. Αντιθέτως προσπαθώ να ζω έντονα το τώρα και την στιγμή. Η προσδοκία μου για το μέλλον είναι να γνωρίσει περισσότερος κόσμος τις δημιουργίες μου που με μεράκι φτιάχνω. Γιατί η κάθε δικιά σας κούπα έχει τη δική της ιστορία για μένα.

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Τους τελευταίους μήνες διανύουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση όλοι μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε θετικά. Τι κι αν πρέπει να μείνουμε σπίτι, ας το πάρουμε σαν μια ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μας.