Στέργιος Μαδέρης:"Όσο και να σε αμφισβητούν, αν συνεχίσεις να προσπαθείς, κάποια μέρα κάτι θα κάνεις!"

2018-03-05

Αν σας ζητούσα να μας γνωρίσετε τον Στέργιο μέσα από πέντε λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Ανικανοποίητος Ευέλικτος Βαρετός Ειλικρινής Αγχωτικός

Είναι εύκολο ή δύσκολο το επάγγελμα του ηθοποιού στις μέρες μας;

Είναι δύσκολο και όσον αφορά τον κορεσμό, και όσον αφορά τις απαιτήσεις. Πλέον ο ηθοποιός έχει ένα πακέτο ταλέντων που στο παρελθόν δεν ήταν απαραίτητα για να εργαστείς στον κλάδο. Πολλοί απογοητεύονται και τα παρατάνε, άλλοι προσπαθούν. Όσο και να σε αμφισβητούν, αν συνεχίσεις να προσπαθείς, κάποια μέρα κάτι θα κάνεις!

Αν σας ζητούσα να χαρακτηρίσετε τον χώρο σας με μια λέξη ποια θα ήταν αυτή;

Ονειροπόλοι.

Γιατί πιστεύετε ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει τον χώρο της υποκριτικής;

Αυτοί που είναι προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουν, επιλέγουν τον χώρο γιατί έχουν μεράκι και αγαπούν να μελετούν και να παρακολουθούν έργα, να ψάχνουν τεχνικές και μεθόδους υποκριτικής, τόσο για το θέατρο, όσο και για τον κινηματογράφο, που στην Ελλάδα ο δεύτερος παραγκωνίζεται. Και δυστυχώς πλέον υπάρχουν πολύ λίγα άτομα αυτής της λογικής. Χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα. Αυτοί βέβαια που προσπαθούν δεν μένουν έτσι. Σίγουρα κάτι θα κάνουν και μάλιστα καλό. Είναι αποδεδειγμένο 100%.

Όταν σβήσουν τα φώτα και κοπάσουν τα χειροκροτήματα ποια συναισθήματα μένουν στα άτομα που εργάστηκαν για την παράσταση;

Σίγουρα κούραση, αλλά πολλή ευχαρίστηση από τα καλά λόγια του κόσμου!

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης πιστεύετε πως ο κόσμος συνεχίζει να επενδύει στο θέατρο σαν μέσω πολιτισμού και διασκέδασης;

Ναι, και αυτό είναι πολύ ευχάριστο, γιατί η τέχνη παραμένει ανθηρή, όπως έμεινε σε τόσες δύσκολες περιόδους, ακόμα και πολέμων, που όχι απλώς η τέχνη δεν σταμάτησε, αλλά εμπνεύστηκε κιόλας από την απαισιότητα για να δημιουργήσει κάτι υπέροχο! Και ακόμη, το θέατρο κάνει τους ανθρώπους να μπαίνουν σε άλλες πραγματικότητες και να ξεχνούν τα προβλήματά τους! Κάθαρση!

Τι θα ευχόσασταν να συμβεί στον Στέργιο μέσα στο 2018;

Δεν ξέρω, ότι καλό είναι να έρθει, ας έρθει. Ας μην το μελετάω.

Και για τους αναγνώστες μας ποια ευχή θα κάνατε;

Να δουν ωραίες παραστάσεις και ταινίες!