ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

2023-10-16

Το κλασικό παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Ένα μιούζικαλ που παρασέρνει μικρούς και μεγάλους με την δυναμική της μουσικής και την μαγεία του θεάτρου!

Μια αρκετά σύγχρονη μεταφορά του έργου. Το κύριος μήνυμά του να είναι η έλλειψη της χαράς, της υπομονής και της ελπίδας, από τις ζωές των παιδιών μας.

Η αρχή γίνεται από ένα βιβλίο, που δυστυχώς τα παιδιά δεν εκτιμούν. Ένα ταξίδι ξεκινάει από αυτά που μόνο η λογοτεχνία μπορεί να σου προσφέρει.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα επίκαιρο θεατρικό ανέβασμα, διότι μας καλεί να ανακαλύψουμε τον πραγματικό πλούτο της εποχής που είναι η φιλία, η εμπιστοσύνη, η αισιοδοξία, το χαμόγελο, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και την αυθεντικότητα.

Το σκηνικό του έργου απλοϊκό και συγχρόνως ευρηματικά, δεν κουράζει το βλέμμα του κοινού αντίθετα εξιτάρει την φαντασία του.

Η προσθήκη χορευτικών και ακροβατικών κινήσεων λειτουργεί σαν ένα ιδιαίτερο και δημιουργικό διάλειμμα ανάμεσα στην πλοκή της ιστορίας και προκαλεί ενθουσιασμό στους μικρούς μας φίλους.

Μια ευρηματική σκηνοθετική ανάδειξη του κλασικού αγαπημένου παραμυθιού από τον Νίκος Ορτετζάτο, που υπόσχεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά μια δημιουργική απόδραση από την καθημερινότητα!

Οι ηθοποιοί της παράστασης, αναφέρονται με αλφαβητική σειρά, ΓιάννηςΔάφνης, ΓιάννηςΚαλπαξίδης, ΠαναγιώτηςΚαπρίτσιος, ΜαρίαΚατέχη, ΜαρίαΡάπαντα, ΜατθίλδηΤσέκου, ΣοφίαΦραγγή, B-Boy Revo, B-Boy Kelment, ερμηνεύουν και αναδεικνύουν με τον σεβασμό που πρέπει τον κάθε ήρωα και την κάθε ηρωίδα τους.

Μια θεατρική δουλειά που αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο για τα παιδιά μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους!