Τάσος Χρυσόπουλος: "Οι κόντρα ρόλοι πάντα εξιτάρουν έναν ηθοποιό."

2020-05-06

Ήταν όνειρό σας να γίνεται ηθοποιός ή προέκυψε;

Νομίζω ανήκω στην κατηγορία εκείνων που τους προέκυψε, δλδ ίσως να υπήρχε υποσυνείδητα μέσα μου και να το κατάλαβα αργότερα όταν ήρθα σε επαφή με το θέατρο μέσα από θεατρικές ομάδες. Θέατρο είχα δει 2-3 φορές στο σχολείο και με είχε γοητεύσει. Δεν το είχα σκεφτεί ή ονειρευτεί ποτέ. Ακόμα κι όταν είχα πρωτομπεί σε θεατρικές ομάδες δεν το είχα διανοηθεί πως θα ακολουθούσα επαγγελματικά την υποκριτική. Ακολούθησα το ένστικτο μου θα έλεγα που με οδήγησε σε μια υπέροχη σχολή όπως η δραματική του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πού σας βρισκόσασταν πριν ξεσπάσει η πανδημία στην χώρα;

Συμμετείχα στη παράσταση "Η Σονάτα του σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πακάκη, ενός πολυτάλαντου καλλιτέχνη όπου έπαιζα μαζί με μια εξαίρετη και πολύπειρη ηθοποιό την Μαρία Τζανουκάκη. 

Επίσης συνεργαζόμουν για δεύτερη φορά με την θεατρική εταιρεία Replica συμμετέχοντας στην παράσταση "ΚΛΩΒΟΣ" ένα υπέροχο έργο, ανατρεπτικό, με εκπλήξεις, θα έλεγα έργο γροθιά στο στομάχι, σε κείμενο του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία Ιωάννη Κλειδέρη δύο υπερταλαντούχοι καλλιτέχνες που είχα την τύχη να ξεκινήσω με αυτούς στο προηγούμενο έργο το θεατρικό μου ταξίδι στην Αθήνα, έπαιζα μαζί με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών την Ασημένια Παπαδοπούλου, την Βικτόρια Κολσουζιάν, την Αδαμαντία Θεοφιλάκου και την Γιούλη Μητρογιανοπούλου. 

Ποιος από τους ρόλους που έχετε ενσαρκώσει πάνω στο σανίδι πιστεύετε πως είναι πιο κοντά στον πραγματικό σας χαρακτήρα;

Από την μικρή μου εμπειρία που έχω μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω πως ήταν κάποιος κοντά στον χαρακτήρα μου. Ίσως να είχαν συναισθηματικά φάσματα που έχω περάσει αλλά μέχρι εκεί. Οι κόντρα ρόλοι όμως πάντα εξιτάρουν έναν ηθοποιό.

Πιστεύετε πως η κρίση έχει επηρεάσει τον χώρο σας;

Δεν θεωρώ πως έχει επηρεαστεί λογικότερο από άλλους κλάδους αλλά ούτε και ότι έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Το θεατρόφιλο κοινό θα πάει να δει μια παράσταση, δεν θα τα ξοδέψει για κάποια άλλη διασκέδαση και θα πάει ένα θέατρο. Δεν είναι είδος πολυτελείας το θέατρο αλλά κάτι που αν έχει την ανάγκη ο άλλος θα πάει.

Όλο και πιο πολύ νέοι άνθρωποί ακολουθούν τον δρόμο του ηθοποιού, ποια πιστεύετε πως είναι τα κίνητρα αυτής της κίνησης;

Ποικίλλουν τα κίνητρα, άλλος μπορεί να θέλει να γίνει ηθοποιός για τα φώτα και την αναγνωρισιμότητα, κάποιος άλλος γιατί έχει ανάγκη να μοιραστεί από μέσα του πράγματα, άλλος γιατί το ονειρευόταν από μικρός, άλλος γιατί το ανακάλυψε σε μεγαλύτερη ηλικία. Αλλά όποια κι αν ήταν η αιτία σίγουρα κρύβει πολύ κόπο και πολύ επιμονή αυτό το επάγγελμα. 

Υπάρχει κάποιο θεατρικό έργο που είναι όνειρο ζωής να συμμετέχετε στο ανέβασμά του;

Ναι, θα έλεγα πως θα ήθελα κάποτε Θεού θέλοντος να έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να συμμετάσχω στο ανέβασμα του "Ηλίθιου" του Ντοστογιέφσκι ένα έργο που με είχε συγκινήσει βαθιά.

Ποια είναι τα σχέδιά σας και ποιες οι επιθυμίες σας για υπόλοιπη χρονιά;

Να είμαι για αρχή καλά και επίσης οι γύρω μου να είναι καλά με τόσα που συμβαίνουν στις μέρες μας. Δεν έχω μακροπρόθεσμα σχέδια, η επιθυμία μου είναι να μπορώ να δίνω αγάπη. 

Κλείνοντας ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να χαμογελάτε και να μην τρομοκρατήστε με αυτά που συμβαίνουν. Όπως λέει και ο πρίγκιπας Μίσκιν στον "Ηλίθιο" «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο.».