Τίνα Μαχαηλίδου: "Πρέπει να βρίσκουμε ανθρώπους θετικούς για να έχουμε δίπλα μας."

2023-01-24

Φωτογραφία by Maria Pagoni 

Αν σας ζητούσα να μας γνωρίσετε την Τίνα μέσα από πέντε λέξεις, ποιες θα επιλέγατε;

Νομίζω θα επέλεγα τα εξής : Πεισματάρα,δυναμική,ειλικρινής, ψυχρή και ιδιότροπη. Ίσως τα δύο τελευταία να μην μου φαίνονται πολύ,αλλά αν με γνωρίσεις κάποιος καλύτερα ξέρει ότι δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος. Δεν έχω πρόβλημα κιόλας να το πω,προτιμώ να το ξέρει κάποιος παρά να το παίζω καλή μπροστά του και από πίσω του να είμαι ξινή.

Σας επέλεξε η συγγραφή η την επιλέξατε; Και με ποιο κόστος;

Πιστεύω πως έγιναν και τα δύο. Η συγγραφή με είχε επιλέξει από το σχολείο που έγραφα καταπληκτικές εκθέσεις,όπως λέγανε οι δασκάλες μου. Μετά την επέλεξα εγώ όταν κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο εν μέσω της πρώτης καραντίνας ("Και μη Χειρότερα!" Εκδόσεις 24 Γράμματα, όπου και πλέον είναι στη λίστα με τα Best Seller βιβλία).

Το κόστος ήταν ότι επειδή τα βιβλία μου είναι αληθινά και είναι κατάθεση ψυχής από τους δικούς μου χωρισμούς, δυσκολεύτηκα λίγο στο να αποτυπώσω όλα αυτά τα συναισθήματα σε ένα χαρτί. Ήθελε πολύ δύναμη να θυμηθώ το πώς ένιωθα μετά από έναν χωρισμό και να το καταγράψω.

Γνωρίστε μας τα βιβλία σας.

Το πρώτο είναι το "Και μη Χειρότερα!" από τις Εκδόσεις 24 Γράμματα (Best Seller) και έχει να κάνει με 11 ιστορίες γυναικών, το κοινό τους στοιχείο είναι ότι χωρίζουν,ξεπερνάνε τους πρώην τους και στο τέλος της κάθε ιστορίας γράφουν με ένα κόκκινο κραγιόν ένα quote που τις αντιπροσωπεύει στον καθρέφτη τους.

Το δεύτερο βιβλίο ήταν Ημερολόγιο το οποίο έχει εξαντληθεί.

Το τρίτο βιβλίο είναι το Σημειωματάριο με τίτλο "Του (α)κατάλληλου το χάλι...το ποδοπάτησα με χάρη!" από τις Εκδόσεις Διάνοια . Το συγκεκριμένο Σημειωματάριο έχει μέσα τα δικά μου quotes,αλλά και του μπαμπά μου τον οποίο έχω χάσει,ήταν Καρδιολόγος και πάντα μου μπέρδευε την Καρδιολογία με τις σχέσεις και τους χωρισμούς. Εκεί μπορεί η κάθε κοπέλα ή το κάθε αγόρι στις λευκές σελίδες του να καταγραφούν τα συναισθήματά τους όποια και αν είναι αυτά είτε θετικά,είτε αρνητικά έχοντας συντροφιά τα δικά μου quotes και του μπαμπά μου. 

Ποιο είναι το κύριο μήνυμα του;

Το κύριο μήνυμα του είναι ότι πρέπει να βρίσκουμε ανθρώπους θετικούς για να έχουμε δίπλα μας. Να απομακρύνουμε τους τοξικούς από τις ζωές μας και όταν κάτι μας χαλάει μέσα σε μια σχέση να φεύγουμε από αυτήν, να μην καθόμαστε ποτέ να ανεχόμαστε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν.

Τι σημαίνει έμπνευση για εσάς;

Έμπνευση για μένα σημαίνει να μπορείς να αποτυπώνεις στο χαρτί το συναίσθημα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή! 

Υπάρχει κάποιο λογοτεχνικό έργο που αγαπάτε και θα θέλατε να το είχατε γράψει εσείς;

Μου αρέσουν πολλά λογοτεχνικά έργα, δε θέλω να διαχωρίσω κάποιο. Υπάρχουν πολλά έργα που θα ήθελα να τα είχα γράψει εγώ,αλλά προτιμώ να μη πω ποια είναι αυτά.

Φωτογραφία  by Constantinos Anagnostou & Imagine Studio

Μελλοντικά σχέδια;

Γενικά σχέδια δεν κάνω,διότι λένε πώς όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε στο παρόν/μέλλον και άλλα βιβλία.

Μια αγαπημένη σας φράση.

Να χαμογελάς πάντα αληθινά,ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου,διότι σου αξίζει και γιατί σου πάει!

Φωτογραφία by Maria Pagoni 

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να έχουν υγεία οι αναγνώστες σας και να χαμογελάνε πάντα αληθινά!!