Τίνα Μιχαηλίδου: "Κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές πρέπει να χαμογελάτε πάντα αληθινά."

2023-09-15

Αν σας ζητούσα να μας γνωρίσετε την πορεία σας στον χώρο της λογοτεχνίας μέσα από ένα συναίσθημα ποιο θα επιλέγατε και γιατί;

Γλυκόπικρο συναίσθημα θα επέλεγα και αυτό για τον εξής λόγο : Γλυκό το συναίσθημα, γιατί πραγματοποίησα ένα μεγάλο μου όνειρο και επειδή έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και συνεχίζω να τους βοηθάω. Πικρό συναίσθημα, διότι έχει "φύγει" ο μπαμπάς μου από την ζωή και καθώς ήθελε να γίνω συγγραφέας τώρα που το έχω καταφέρει δεν είναι στη ζωή για να διαβάσει τα βιβλία μου.

Τι σημαίνει για εσάς έμπνευση; Υπάρχει κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας που δυσκολεύει τη γραφή σας;

Το ότι αλλάζω πολύ εύκολα γνώμη, δεν είμαι πάντα σταθερή είτε στις σκέψεις μου, είτε στη γνώμη μου, μπορεί μέσα σε μια ώρα να έχω αλλάξει 100 γνώμες που λέει ο λόγος. Αυτό με δυσκολεύει λίγο στη γραφή μου, αλλά το βρίσκω όμως στο τέλος.

Μιλήστε μας για το νέο βιβλίο σας. Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε στον αναγνώστη;

Το νέο μου βιβλίο με τίτλο "Γράμμα στον μπαμπά μου" από τις Εκδόσεις Κομνηνός είναι ένα βιβλίο φόρος τιμής στον μπαμπά μου. Τα μηνύματα που θέλω να περάσω στον αναγνώστη είναι πως κανένας δεν είναι μόνος του, πως ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές πρέπει να χαμογελάει πάντα αληθινά. Πώς ο ρόλος του φροντιστή δεν είναι εύκολος και θέλει δύναμη και κουράγιο. Πώς οι χρόνιες παθήσεις -όπως η άνοια- δεν είναι κάτι το εύκολο.

Δύσκολο βιβλίο το συγκεκριμένο, αλλά μέσα στο βιβλίο υπάρχει απεριόριστη αγάπη και μια μεγάλη αγκαλιά προς τον μπαμπά μου, τους φροντιστές,τους ανθρώπους -κόρη,σύζυγος κλπ.- που έχουν χάσει τους δικούς τους αγαπημένους,τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις,αλλά και προς τους ανθρώπους που δεν είναι πλέον στη ζωή.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γράψεις για ένα άτομο που δεν βρίσκεται ποια μαζί σου;

Η αλήθεια είναι πως ήταν εύκολο από την άποψη ότι ήθελα να γράψω ένα βιβλίο για τον μπαμπά μου, το δύσκολο ήταν στο να θυμηθώ τις αναμνήσεις μας,στο να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Κάποιες φορές έκλαιγα και άλλες φορές γελούσα με τις αστείες στιγμές που μου ερχόντουσαν στο μυαλό. 

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες κατά την συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου;

Ήταν δύσκολο το στήσιμο του συγκεκριμένου βιβλίου, δεν ήταν ένα ακόμη βιβλίο για πρώην,είναι ένα βιβλίο για τον μπαμπά μου, για τους φροντιστές κλπ. Πιστεύω ότι τελικά τα κατάφερα στο πώς να το στήσω με την βοήθεια του Εκδοτικού μου, τον οποίο και τον ευχαριστώ πάρα πολύ.

Μελλοντικά σχέδια;

Γενικά ποτέ δεν κάνω σχέδια,γιατί λένε πως όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει. Προς το παρόν καθώς έχω 5 βιβλία άμεσα σχέδια για επόμενο βιβλίο δεν υπάρχει τουλάχιστον για μέσα στο 2023-2024. Θέλω να τρέξω προς το παρόν τα 5 μου βιβλία : 1. Και μη χειρότερα! (Εκδόσεις 24 Γράμματα Best Seller Νοέμβριος 2022 Τσιγαρίδας) 2. Του (α)κατάλληλου το χάλι...το ποδοπάτησα με χάρη ! (Εκδόσεις Διάνοια Υποψήφιο για βραβείο Public στην κατηγορία Ευ Ζην) 3. Η Βίβλος των Χωρισμένων Γυναικών! (Εκδόσεις Διάνοια) 4. Και στα Καλύτερα! (Εκδόσεις 24 Γράμματα) 5. Γράμμα στον μπαμπά μου (Εκδόσεις Κομνηνός)

Κλείνοντας, ποια ευχή θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Εύχομαι οι αναγνώστες σας να έχουν υγεία & να χαμογελάνε πάντα αληθινά ακόμα & στις πιο δύσκολες στιγμές τους!