Το αγαπημένο μέρος του Έκτορα, της Jo Rooks

2021-01-08

Ο Έκτορας είναι ένα σκαντζοχοιράκι που αγαπάει το άνετο, χουχουλιάρικο, ασφαλές σπίτι του. Δεν θέλει να αφήσει αυτή την αίσθηση ασφάλειας και θαλπωρής για να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Όμως όλες οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για να μείνει μέσα στο σπίτι, σύντομα απομακρύνουν τους φίλους του. Θα βρει το κουράγιο να ξεμυτίσει από την περιοχή ασφαλείας του και να συμμετέχει σε όλες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες με τους φίλους του;

Περιλαμβάνει Σημείωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς από τη Julia Martin Burch, PhD, με οδηγίες για το πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους και να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους.

Ένα βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (APA).


Ένα παιδικό βιβλίο που έχει την γαλήνη του ονείρου και την δύναμη της ζωής! Μαθαίνει "ανώδυνα" στους μικρούς μας αναγνώστες να τολμούν και να νικάνε τις φοβίες και τις ανασφάλειές τους. Σε αυτή την χρονική περίοδο που ο εγκλεισμός και η πανδημία έχουν γιγαντώσει τις φοβίες το συγκεκριμένο λογοτεχνικό έργο λειτουργεί σαν λιμάνι γαλήνης των μικρών μας φίλων και ταυτόχρονα ένα εφαλτήριο για νέα ταξίδια με γενναιότητα, ελπίδα και αισιοδοξία.

Η εικονογράφησή του ακολουθεί την ροή του κειμένου και εξάπτει την φαντασία του αναγνώστη!

Με απλό λόγο και όμορφη ροή η ανάγνωση του είναι μια διασκεδαστική εμπειρία. Ένα βιβλίο-εργαλείο στα χέρια των γονιών και των εκπαιδευτικών για να διδάξουν και να διασκεδάσουν ταυτόχρονα τους μικρούς αναγνώστες.

Η καλύτερη επιλογή για τα παιδιά μας και για εμάς τους ίδιους!


Απόσπασμα του βιβλίου

Εκείνο το βράδυ, ο Έκτορας δεν κοιμήθηκε πολύ καλά. Ο Άρτσι κι ο Μαξ σίγουρα θα πήγαιναν στο πάρτι. Θα στεναχωριόταν καθόλου που δεν θα ήταν εκεί ο Έκτορας;

Ο Έκτορας κατά βάθος ήξερε ότι οι ανασφάλειές του τον εμπόδιζαν να πάει και να περάσει καλά. Συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να φανεί γενναίος.


Το αγαπημένο μέρος του Έκτορα

Jo Rooks

Είδος: Παιδική λογοτεχνία

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, 2020