Το Κλουβί με τις Τρελές!

2023-04-03

Η μουσική κωμωδία «Το Κλουβί με τις Τρελές» πραγματοποίησε μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο ανανεωμένο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης.

«Ένα κλουβί» γεμάτο από αστείες καταστάσεις, πρόσωπα της διπλανής πόρτας που με τις κωμικές τους ατάκες σε κάνουν να δακρύζεις από τα γέλια, στιγμές όπου το συναίσθημα «προκαλεί» έναν παραπάνω χτύπο στην καρδιά σου, έντονες χορευτικές στιγμές γεμάτες από χρώματα και ελπίδα και πάνω από όλα μηνύματα που τόσο ανάγκη έχει αυτή η κοινωνία! Ένα έργο που έχει σαν κύριο άξονα την σπουδαιότητα του έρωτα και της συντροφικότητας, την δύναμη της διαφορετικότητας και τις οικογενειακές αξίες! Το γέλιο με την συγκίνηση ισορροπούν σε ένα έργο που καταργεί κάποια ταμπού της εποχής και θέτει γερές βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Εξαιρετική η δουλειά του κυρίου Βασιλείου Πλατάκη, ο οποίος μετέφερε και σκηνοθέτησε την παράσταση με μια εξαίσια μαεστρία. Στις τελευταίες παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, είχε αναλάβει και την αντικατάσταση του ρόλου του βουλευτή του συντηρητικού κόμματος "Ένωση για την ηθική τάξη" (που κανονικά ερμήνευε ο κύριος Θοδωρής Ρωμανίδης) με μια αξιόλογη ερμηνεία!

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ήταν ένας ερμηνευτικός χείμαρρος στον ρόλο του Αλμπέν. Απογειωθήκαμε από τα γέλια και τις ξεκαρδιστικές του ατάκες, αλλά και προσγειωθήκαμε ανώμαλα σε μια στενόμυαλη κοινωνία μέσα από τις αλήθειες του! Τα θερμά μου συγχαρητήρια, επίσης, για την μουσική-σύνθεση, ενορχήστρωση και μουσική ερμηνεία!

Στον ρόλο του Μπαλντί συναντάμε τον ηθοποιό Γιώργο Παράσχο, που καθηλώνει τους θεατές μέσα από την δορική του ερμηνεία επί σκηνής. Ο δυναμισμός του κάνει την σκηνή να σείεται και τα λόγια του γενούν γέλιο και έντονα συναισθήματα!

Η Λίλιαν Αρχοντή είναι η γυναίκα του βουλευτή και θεούσα Louise Charrier! Μέσα από την εξαιρετική της ερμηνεία κάνει την ηρωίδα της πρόσωπο αγαπητό! Με υπέρλαμπρο χαμόγελο της και την μεταλλική φωνή τρυπώνει και καταλαμβάνει μια θέση στην καρδιά σου!

Ο μπάτλερ του σπιτιού, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Τσερκάκης, είναι ο πιο κωμικός ρόλος του έργου. Μέσα από τις κωμικές του ατάκες και κινήσεις περνάει ανώδυνα στους θεατές μηνύματα και αλήθειες για λανθασμένες απόψεις του χθες.

Η Τέτα Καμπουρέλη ερμηνεύει τρεις ρόλους επί σκηνής και μέσα από την αξιόλογη ερμηνεία της αναδεικνύει την κάθε ηρωίδα της μοναδικά!

Ο Σπύρος Νικολαίδης στον ρόλο του Λοράν και η Ελένη Πύρρου στον ρόλο της Αντρεά αντίστοιχα, είναι δύο πρόσωπα της διπλανής πόρτας. Μέσα από τις ιδιαίτερες ερμηνείες τους βλέπεις στους δύο αυτούς χαρακτήρες στοιχεία της δικιάς σου προσωπικότητας!

Ένα θερμό χειροκρότημα για της «γαζέλες» του έργου, Μολδοβανίδη Τατιάνα-Σηφάκης Μάριος-Παναγιωτοπούλου Ιωάννα-Θωμάς Σιδέρης-Μαρία Μάνθου-Παναγιώτης Μανούσος-Λυδία Σώτου, για την υπέροχη χορευτική τους παρουσία επί σκηνής!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Έρικ Φαμπιάν για τα όμορφα σκηνικά, στην Ιλάειρα Ζήση για τα υπέροχα κουστούμια των ηθοποιών και Φαίη Σπανού για τα κουστούμια των χορευτών και στον Κωνσταντίνο Τσερκάκη για τις εξαιρετικές χορογραφίες!

Ένα «κλουβί» που όλοι θα θέλαμε να κλειστούμε μέσα και να ξεφύγουμε από την μουντή μας καθημερινότητα! Ένα έργο ασταμάτητου γέλιου, το οποίο όμως δεν απαρνιέται την συγκίνηση! Ίσως μια από τις καλύτερες θεατρικές δουλειές της φετινής σεζόν!