Το Κουαρτέτο των Χριστουγέννων

2022-12-19

Τα Χριστούγεννα και τα παραμύθια δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Όλοι έχουμε ανάγκη να νοιώσουμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και να αφουγκραστούμε μαζί του των παλμό των ημερών και το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων. Όλα αυτά μας τα ζούμε μαζί με τους συντελεστές της αξιόλογης παράστασης, «Κουαρτέτο των Χριστουγέννων»! Μας ανεβάζουν στο έλκηθρο της αγάπης και ταξιδεύουμε μαζί τους για την χώρα των παραμυθιών. Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, όπως ο Σκρουτζ και το κοριτσάκι με τα σπίρτα, ενώνονται και ζωντανεύουν μπροστά μας. 

Μια ιστορία στην οποία το γέλιο περπατάει χέρι χέρι με την συγκίνηση, η μουσική γαληνεύει την καρδιά, τα έντονα τραγούδια ξεσηκώνουν την ψυχή, ζογκλερικά και ξυλοπόδαροι εξάπτουν την φαντασία και η αγάπη με την ενσυναίσθηση γίνονται οι πρωταγωνίστριες της λογικής και της καρδιάς! Φεύγουμε έχοντας σαν στόχο τα φετινά Χριστούγεννα να προσφέρουμε όσο περισσότερο μπορούμε, να συγχωρούμε και να αγαπάμε! 

Οι πέντε ηθοποιοί επί σκηνής, αναφέρονται αλφαβητικά, Σίσσυ Δαμδούμη, Παναγιώτης Καπρίτσιος, Αγγελική Κωστάκη, Αθανάσιος Πισανίδης, Χριστίνα Σεραφειμίδου αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τους ήρωες τους μέσα από τις εξαιρετικές τους ερμηνείες! Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κάθε ένα χωριστά! 

Ο ροή του έργου είναι γρήγορη, όπως πρέπει για να μην κουραστούν οι μικροί θεατές αλλά και να κρατά το ενδιαφέρον των μεγάλων. Έξυπνα τεχνάσματα που απογειώνουν την κάθε ιστορία και δίνουν στον εκάστοτε ηθοποιό τον χώρο και τον χρόνο που του πρέπει. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην σκηνοθέτη Δέσποινα Σαρόγλου!

Το σκηνικό μας ταξιδεύει στο παρελθόν και μας δίνει έντονα το πνεύμα των γιορτών, χωρίς να κουράζει το βλέμμα αλλά εξάπτοντας την φαντασία! Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Αγγελική Κουρμουλάκη!

Η μουσική και ο χορός έντονα στοιχεία του έργου, που το κάνουν μοναδικό και εξαιρετικό! Ένα μεγάλο μπράβο στους Κωνσταντίνος Kάτσος & Αγγελική Κωστάκη για την μουσική ενορχήστρωση και τον Αθανάσιο Πισανίδη για τις χορογραφίες!

Ένα έργο που απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά, το καλύτερο δώρο για εμάς και τους μικρούς μας φίλους τις φετινές γιορτές!