Το νέο τραγούδι των Anima Band “Κομμάτια”!

2020-12-03

Οι Anima Band μας συστήθηκαν πριν από λίγους μήνες με το single «Χάνω τον εαυτό μου» και επανέρχονται, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με το τραγούδι «Κομμάτια», με στίχους από τον Νικόλα Κατσαμάκα και μουσική από τους Anima Band.

Το single θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά μέσα στις 4 Δεκεμβρίου 2020, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει και το video clip στο κανάλι των Anima στο YouTube.

Το κομμάτι αναφέρεται στο ξαφνικό θάνατο του κολλητού του τραγούδιστη των Αnima, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του πριν από 10 χρόνια. Σκοπός του τραγουδιστή είναι να αναδείξει την αιτία θανάτου του φίλου του ως παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους, θίγοντας και κατακρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ενδοοικογενειακή βία, τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό, αλλά και την αυτοκτονία ως μέσα παραίτησης. Συνεπώς, το τραγούδι «Κομμάτια» μιλάει για ένα παιδί που πριν απο 10 χρόνια έβαλε τέλος στη ζωή του, αφού πρώτα υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Μέσα από αυτή την κατάσταση κατέληξε στη χρήση ουσιών (κάπνισμα, αλκοόλ) και με «θολωμένες» σκέψεις πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Ένας στίχος εντός του κομματιού λέει «Τι λάθος κάνω σε αυτή τη ζωή, και πάλι απ' την αρχή, και όλα στο μηδέν γυρνάνε». Ο τραγουδιστής μέσα από αυτόν το στίχο θέλει να μας πει πως είναι φυσιολογικό και όμορφο να κάνεις λάθη, έτσι ώστε να μαθαίνεις μέσα από αυτά και να μην παραιτείσαι. Το αποτέλεσμα αυτού; Μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου. Γιατί, όπου υπάρχει σκοτάδι, υπάρχει και μια ποσότητα φωτός. Αρκεί να βρεις μέσα σου την δύναμη να τη δεις και να την αντιστρέψεις. Μέσα από το τραγούδι τιμηθήκε το «χαμένο» παιδί, ενώ ταυτόχρονα περάστηκε το μήνυμα πως η αυτοκτονία δεν αποτελεί τρόπο σωτηρίας, αλλά παραίτησης.

Σε αυτό το όμορφο μουσικό δημιούργημα έδωσε ζωή και εικόνα ο σκηνοθέτης Thanos Skillet, αντικατοπτρίζοντας κάθε σκήνη σαν να είναι πραγματικότητα. Στο video clip βλέπουμε τον κολλητό του τραγουδιστή, τον οποίο ενσαρκώνει ο Νικόλαος Μουδρέας. Τον ίδιο το ρόλο του τραγουδιστή σε νεότερη ηλικία, ενσαρκώνει ο Πέτρος Παναγιώτης Παπαδάκης. Στο ρόλο του πατέρα ο Νάσος Τσάκαλος, και στο ρόλο της κοπέλας του πρωταγωνιστή, η Σοφία Πιτυκάκη. Παράλληλα λαμβάνει μέρος και ο τραγουδιστής Νικόλας Κατσαμάκας, ως πρόσωπο από το μέλλον, συμπαραστεκόμενος στον ίδιο του τον εαυτό. Στον ρόλο της αποθανούσας μητέρας, που απεικονίζεται στην κορνίζα, η Γιώτα Δουγαλή. Ευχαριστούμε πολύ για την επιμέλεια του μακιγιάζ την Ελευθερία Παπασαββίδου. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering αποδίδονται στον Γιώργο Διακουμή (Jam2studio). 

Τα μέλη των Αnima Band:

Ερμηνεία: ΝικόλαςΚατσαμάκας

Κιθάρα Solo: ΓιάννηςΞερέας

Κιθάρα Rhythm: Dask

Πιάνο: Βασίλης Παναγιωτόπουλος

Μπάσο: Νίκος Μπαγκ

Ντράμς: Θοδωρής Βέργαδος


Αυτό το κομμάτι είναι το δεύτερο σε σειρά από τα 12 κομμάτια, που αφορούν το πρώτο τους δίσκο, ο οποίος αναφέρεται στα 12 σημεία της ψυχής και τιτλοφορείται «12». Το πρώτο σημείο της ψυχής αντιπροσωπεύει το «Χάνω τον εαυτό μου», που μιλάει για τη σύγχυση του μυαλού και την απώλεια της λογικής που προκύπτουν στον έρωτα. Το επόμενο σημείο της ψυχής ενσαρκώνεται στο «Κομμάτια», που θίγει το θέμα του ψυχικού ή σωματικού τέλους. Σύντομα θα γίνουν lives που ετοιμάζονται για μετά την καραντίνα. Αλλά και η προετοιμασία για τα υπόλοιπα σημεία της ψυχής ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


Anima, στα λατινικά, σημαίνει ΨΥΧΗ.


ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!

Facebook: animabandgr

Instagram: @animabandgr

ΥouTube: anima band