Τραγίλογοι

2021-08-18

Αποσπάσματα Αρχαίων Τραγωδιών στα Μερκούρεια 2021

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 - 21:00 μμ

Ανοικτό Θέατρο Συκεών "Μάνος Κατράκης"

Είσοδος Ελεύθερη


Στην παράσταση Τραγίλογοι από το θεατρικό εργαστήρι "Θεσπίς" θα ακουστούν αποσπάσματα από τις αρχαίες τραγωδίες Εκάβη- Αντιγόνη- Βάκχες- Ιφιγένεια- Αίθρα- Μήδεια- Ερμής.

Πρόκειται για μία σπονδυλωτή παράσταση από αποσπάσματα τραγωδιών τα οποία πραγματεύονται μία γραμμική παρουσίαση της γυναίκας και του ρόλου της μέσα στο αρχαίο δράμα.

Μονόλογοι της Μήδειας, της Εκάβης, της Αντιγόνης, της Αίθρας, της Ιφιγένειας, της Άλκηστις αναδεικνύουν το μεγαλείο της τραγωδίας, της υπερβατικότητας και των παθών.

Ένα υπέροχο απόσπασμα από τις Βάκχες με τον αμφίφυλο θεό Διόνυσο και τον Πενθέα και ένας μονόλογος του Ερμή από τον Προμηθέα Δεσμώτη.

Κάθε απόσπασμα πλαισιώνεται με χωρικά , μουσική και κίνηση ώστε να αναδειχτεί καλύτερα στο μέγιστο δυνατό, το μεγαλείο του αρχαίου λόγου, με εξαιρετικές μεταφράσεις των Γρυπάρη, Χειμωνά και Σταύρου.

Μία ενιαία παράσταση, σπονδυλωτή που φωτίζει τα συγκεκριμένα αποσπάσματα δίνοντας στον θεατή την ευκαιρία να προσεγγίσει τις 9 τραγωδίες που επιλέχθηκαν, μέσα από μια μινιμαλιστική αναπαραστατική προσέγγιση.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία -Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κουρτσίδης
Σκηνογραφία, Κοστούμια, Κινησιολογία: Άννα Μαρία Αγγελίδου

Παίζουν: Ροδούλα Αθανασίου, Άννα Καρατζά, Ειρήνη Λαυρεντιάδου, Μαρία Φαρμάκη, Ευθυμία Δανιηλίδου, Ευστρατία Καλογερούδη, Βάσω Τσέρκου, Εύα Πετρίδου