Βασίλης Νικόλαος Βιτσιλόγιαννης: "Τελειομανής, δραστήριος, απαιτητικός, κοινωνικός και δημιουργικός"

2022-02-15

Αν σου ζητούσα να μας παρουσιάσεις τον εαυτό σου μέσα από πέντε λέξεις, ποιες θα επέλεγες;

Τελειομανής, δραστήριος, απαιτητικός, κοινωνικός και δημιουργικός. Συνεχίζοντας την απάντησή μου θα ήθελα να πω ότι απ´όλα αυτά τα επίθετα που περιέγραψα τον εαυτό μου, θεωρώ το χειρότερο είναι να είσαι τελειομανής, το οποίο προσπαθώ να μειώσω, γιατί κάνει τους ανθρώπους γύρω μου να ασφυκτιούν. Τελειομανία = οργάνωση.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον κόσμο της δημοσιογραφίας;

Έχοντας τελειώσει το μεταπτυχιακό μου στις πολιτικές επιστήμες-διεθνής σχέσεις, έβλεπα τους δημοσιογράφος να μεροληπτούν. Να ανήκουν σε κόμματα, παρατάξεις ή τοποθετήσεις που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τους κανόνες της αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Έτσι ξεκίνησα να αρθρογραφώ σε κάποιες εφημερίδες και αργότερα σε κάποια site προσπαθώντας πάντα να έχω μία αντικειμενική άποψη και να μεταφέρω το γεγονός στις πραγματικές του διαστάσεις. Μετά ξεκίνησαν και κάποιες άλλες συνεργασίες στο εξωτερικό τις οποίες μέχρι σήμερα κρατώ και τιμώ, γιατί αυτοί οι άνθρωποι εμπιστεύτηκαν τη δουλειά μου και τον λόγο μου.

Μίλησέ μας για το "GreeceNow".

Το GREECENOW είναι μία ετήσια έκδοση όπου συνοδεύει το Αραβικό Harper'sBazaar, ένα περιοδικό που κυκλοφορεί ως τίτλος σε πολλές χώρες του κόσμου. Το περιοδικό δίνει έμφαση στην high-end πλευρά της Ελλάδας, σε σχέση με τη μόδα και το στυλ καθώς επίσης ην φιλοξενία, την γεύση, την ευεξία και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες. Με στοχευμένη θεματολογία για ένα upscaleκοινό με ισχυρή αγοραστική δύναμη και luxuriouslifestyleκαι σχεδιασμένο στην φιλοσοφία ενός πολυτελούς οδηγού για online-shoppersκαι απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Πόσο πιστεύεις ότι τιμούμε και αναδεικνύουμε τον πολιτισμό και τον πλούτο του τόπου μας;

Αυτό που λένε πολλοί ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του πολιτισμού, δεν ισχύει σήμερα, γιατί δεν υπάρχουν δράσεις να προβληθεί η Ελλάδα στο εξωτερικό, ακόμα και οι δράσεις μέσα στη χώρα σε κομμάτι πολιτιστικό είναι περιορισμένες έως και μηδαμινές. Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι φορείς κυρίως ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που κάνουν μικρά βήματα, αλλά και πάλι χρειάζεται μία κυβερνητική καμπάνια καθώς και οικονομική στήριξη.

Μελλοντικά σχέδια;

Μου αρέσει να κάνω σχέδια, αλλά περισσότερο μου αρέσει να προγραμματίζω τη δουλειά μου για να έχει αποτέλεσμα στο μέλλον. Επίσης, να περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι τοξικοί και έχουν αντιληφθεί το αληθινό νόημα της ζωής.

Κλείνοντας, ποια ευχή θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες μας;

Πάντα λέω στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη ζωή, χωρίς να επηρεάζονται από την άποψη των άλλων, να χαίρονται κάθε στιγμή με τους ανθρώπους που αγαπούν.