Βασίλης Βασιλείου: "Η μεγαλύτερη διαφορά που έχω με τον Τζόναθαν, τον ήρωα που υποδύομαι, είναι ότι δεν θα δεχόμουν την εκμετάλλευση από τίποτα και για κανέναν."

2023-03-06

Ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει «Ηθοποιός σημαίνει φώς!», για εσάς ποια είναι η έννοια του ηθοποιού;

Για μένα η έννοια του ηθοποιού είναι πολύ απλή με τον τρόπο που την έχω στο μυαλό μου. Φαντάζομαι τον εαυτό μου σαν ένα πλάσμα το οποίο φέρει μια ιστορία, ένα συναίσθημα στην σκηνή. Σαν να προσπαθώ συνεχώς να δημιουργήσω έναν κόσμο για να μπορέσει ο θεατής να φανταστεί να φανταστεί τα υπόλοιπα.

Πού σας βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Αυτό τον καιρό βρίσκομαι στην παράσταση ''DRACULA'' στο Κινηματοθέατρο ΑΘΉΝΑΙΟΝ σε σκηνοθεσία του 'Αγγελου Κουρέπη και διασκευή του Λευτέρη Κωνσταντίνου. Η παραγωγή είναι της Triple Threat Productions. Η παράσταση θα παίζεται για όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου εκτός από της 25ης.

Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο. Πόσο εύκολο, δύσκολο ή ριψοκίνδυνο είναι αυτό το εγχείρημα;

Το έργο είναι μια από τις πιο μεγάλες ιστοριές. Πρόκειται για τον Κόμη Δράκουλα, ένα πρόσωπο στο οποίο υπάρχουν τεράστιες αναφορές, έχει δημιουργήσει στο πέρασμα του άλλες τόσες ιστορίες και νομίζω ότι δεν θα σταματήσει ο νους μας να επεξεργάζεται αυτά τα πλάσματα που λέγονται βρικόλακες. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες, στο πως εμφανίζεις ενα βαμπιρ στην σκηνή, το πως διαχειρίζεσαι την όλη κατάσταση με την βία, με το αίμα. Αυτό που εμείς βάλαμε σαν προτεραιότητα αρχικά είναι η μοναξιά, η θλίψη και το βάρος που μπορεί να έχει ένας χαρακτήρας σαν τον Δράκουλα. Σαν ένα άτομο το οποίο βρίσκεται στο περιθώριο για διάφορους λόγους.

Ποια κοινά στοιχεία και ποιες διαφορές έχετε με τον ήρωα σας;

Υποδύομαι τον Τζόναθαν Χάρκερ, έναν φιλόδοξο Δικηγόρο. Με μια πρώτη ματιά δεν έχω κανένα κοινό. Δουλεύοντας τον χαρακτήρα ανακάλυψα ότι με τον Τζόναθαν έχουμε τον φόβο για το άγνωστο, την ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να υπάρχει στον κόσμο μας και την αναγκαιότητα να ξέρω ποιός είμαι και τι κάνω ανά πάσα στιγμή. Η μεγαλύτερη διαφορά που έχω με τον Τζόναθαν είναι ότι δεν θα δεχόμουν την εκμετάλλευση από τίποτα και για κανέναν.

Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει ή σας προκαλεί ανασφάλεια πάνω στην σκηνή;

Το μόνο πράγμα που με φοβίζει πάνω στην σκηνή είναι να ξεφύγω από το περιβάλλον, να με επηρεάσει κάτι συναισθηματικά, και να το κουβαλάω μετά την παράσταση μαζί μου.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος επιλέγει το θέατρο σαν μέσω επιμόρφωσης και διασκέδασης;

Πιστεύω ότι ο κόσμος επιλέγει το θέατρο γιατί είναι κάτι ζωντανό. Νιώθεις ότι είσαι μέρος μιας ιστορίας, ότι μπορείς να δεις τον εαυτό σου μέσα σε κάτι. Νομίζω ότι το κοινό μπορεί να νιώσει κάτι και μετέπειτα να μορφωθεί και να διασκεδάσει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να κάνω όσο περισσότερο θέατρο μπορώ, να δίνω χρόνο στον εαυτό μου να καταλαβαίνει τα πράγματα λίγο καλύτερα και να ακούω αυτούς που μου μιλάνε.

Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας;

Να βάζουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται , να νιώθει, και να πράττει. Είναι πολύ σημαντικά και τα τρία.

Ευχαριστώ πολύ.